"Et bilde sier mer enn tusen ord"

I Plania er det enkelt å dokumentere ved hjelp av foto. Å bruke foto i FDV-dokumentasjon gir en rekke fordeler. Du kan effektivisere arbeidsprosesser, forbedre kommunikasjonen og øke kvaliteten på dokumentasjonen.

Bilder som dokumentasjon er effektiv kommunikasjon

I Plania versjon 8.18 er det enda enklere å bruke bilder som dokumentasjon.

Ett hovedbilde

Eiendom, bygg, anlegg og rom støtter bildegalleri og valg av ett hovedbilde. Det betyr at man kan lage et prospekt med de viktigste bildene som man ønsker å fremheve når brukere går inn på informasjonen om eksempelvis et ventilasjonsanlegg. 

Miniatyrbilder som sparer lastetid

I web- og i mobilapplikasjonene tar det kort tid å åpne en side med mange bilder. Løsningen med miniatyrbilder er nødvendig fordi mobiltelefoner tar bilder av høy kvalitet og med høy oppløsning. Å vise alle bilder i den størrelsesorden kan forårsake ytelsesproblemer.

I 8.18 bruker vi derfor miniatyrbilder i stedet for fullskala-bilder ved visning. Systemet oppretter automatisk miniatyrbilder når siden lastes. Når du trykker på et bilde åpnes originalbildet.

Enklere opplasting av flere bilder

Du kan velge flere bilder samtidig i en opplastingsoperasjon i Plania-appen. Hvert bilde kan ikke være større enn 40 megabyte (MG). Merk at i iOS er det begrensinger på inntil ti bilder per opplasting. iOS-brukere får imidlertid tilgang til søk og album i opplastingsdialogen, slik at det skal være enklere å finne frem til riktige bilder.

Ta bilde med stempling

En mer ukjent funksjonalitet i mobilappen er muligheten for å ta bilde med stempling. Det betyr at systemet skriver informasjon oppå bildet. For en av våre kunder har vi spesialutviklet at GPS-lokasjonen brukes for å finne nærmeste veisystemreferanse. Når brukeren velger å ta et bilde med stempling vil bildet bli synlig tagget med denne informasjonen (en såkalt “overlay”). Når man senere åpner bildet for å se på detaljene, er det umiddelbar informasjon om av hva, hvor og når bildet ble tatt.

Som standard er det stempling av opplastingstidspunktet som er tilgjengelig. Ta gjerne kontakt for å diskutere muligheter rundt stempling, da vi kan bruke informasjon fra Plania og/eller fra eksterne kilder for å berike bildene med viktig informasjon i opplastingstidspunktet.